İletişim

Bestekar Yusuf Nalkesen Sk. No 14 Limoncuoğlu Ap. Kat:2 D:4 Bostanlı Karşıyaka/İzmir (Bravo Pastanesi Üstü)

0535 936 15 77

opdrmuratozbay@hotmail.com

İletişim Formu


Blefaroplasti (Göz Kapağı Estetiği)

Yaşlanmaya bağlı veya gençlerde kalıtsal olarak göz kapağında sarkma,kırışıklık veya torbalanma oluşabilir.Göz kapak derisi yüzümüzün en ince ve haraketli kısmı olduğu için yerçekimininde etkisiyle sarkar,altındaki kas tabakası zayıflar ve yaşlanır.Özellikle alt kapaklardaki destek doku zayıflamasına bağlı yağ yastıkçıklarının öne gelmesiyle torbalanma oluşur.
Blefaroplasti göz kapaklarının görünümünü ve/veya fonksiyonu düzeltmek için yapılan ameliyatın ismidir.

Blefaroplasti(Göz Kapağı Estetiği) Kaç Yaşında Yapılır?

Blefaroplasti yaşlı kişilerde fonksiyonel gençlerde de kozmetik nedenler ile yapılır.Yani 18 yaşından sonra problemin oluştuğu yaşta operasyon yapılabilir.Genellikle 30-35 yaşından sonraki hastalarda ihtiyaç oluşmaktadır.

Göz kapaklarındaki torbalanma ve sarkma sadece kozmetik değil aynı zamanda bir göz sağlığı sorunudur.Bazen bollaşan üst kapak derisi kirpikleri geçerek sarkar ve gözde ağırlık hissi ve görme problemlerine yol açabilir.Üst kapak deri fazlalığı görme alanı daralması yaparak okuma ve araba kullanmayı zorlaştırabilir.Görme alanındaki daralmayı düzeltmek için hasta istemsiz olarak kaşlarını kaldırmaya zorlar bu da baş ağrısına yol açabilir.

Blefaroplasti(Göz Kapağı Estetiği) Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

Blefaroplasti ameliyatı yapılacak kişilerde troid hastalığı,kalp yetmezliği,hipertansiyon ve kanamaya eğilim gibi hastalıklar sorgulanmalıdır.Ayrıca göz tansiyonu olan ve gözlerin nemlenmesi için yeterli derecede göz yaşı üretemeyen hastalarda dikkatli olunmalı ve bu işlem deneyimli bir Okuloplastik Cerrah tarafından yapılmalıdır.Hafif göz kuruluğu olan kişilerde blefaroplasti işlemi yapılırken,normal göz nemlenmesi olanlara göre daha az miktarda cilt ve yağ dokusu alınmalıdır.Aksi takdirde göz kuruluğu artar ve görme problemleri ortaya çıkabilir.

Okuloplastik Cerrahi gözü çevreleyen yapılar olan göz kapakları,gözyaşı yolları ve göz etrafı kemik dokuların cerrahi tedavisiyle ilgili Göz Bilimidir.

Blefaroplasti Ameliyatı Öncesi Kesilmesi Gereken İlaç ve Yiyecekler Var mı?

Kan sulandırıcılar,aspirin vs antienflamatuar ilaçlar,vit E , bitkisel ilaçlar ameliyat sırasında ve sonrasında kanamaya neden olabileceğinden kesilmelidir.Sarımsak,yeşil çay,greyfurt,omega 3 gibi gıdalarında ameliyattan önce alınmaması önerilmektedir.Alkol ve sigaranında ameliyat öncesi bırakılması uygun olacaktır.Kontakt lens kullanan hastalarda ameliyattan sonra bir süre kullanamayacaklarını bilmelidirler.

Göz Altı Torbası Ameliyatı

Blefaroplasti(Göz Kapağı Estetiği) Ameliyatı Nasıl Yapılmaktadır?

Blefaroplasti ameliyatı sadece lokal anestezi veya hafif sedasyonla yada genel anestezi altında yapılabilir.İşlem dört göz kapağının aynı seansta yapılması veya üst yada alt kapakların ameliyatının yapılmasına bağlı olarak 1-3 saat sürebilir.

Cilt kesileri üst kapaklarda doğal kırışıklık hattından, alt kapaklarda kirpiklerin hemen altından yapılır.Kapaklardaki fazla cilt,kas ve yağ dokusu çıkartılır.Sonrasında cilt , üst kapaklarda kıvrım oluşumu sağlayacak şekilde ve iz kalmamasını sağlayacak dikiş teknikleriyle kapatılır.

Alt kapaklarda yağ torbalanması olan , cilt fazlalığı olmayan genç hastalarda ameliyat transkonjonktival blefaroplasti yöntemiyle yapılabilir.

Blefaroplasti ameliyatı okuloplastik cerrah tarafından yapıldığı zaman komplikasyon çok daha az olur ve hem kozmetik hemde göz sağlığı açısından mükemmel sonuçlar alınabilir.

Göz Altı Morluk Tedavisi

Blefaroplasti Ameliyatı Sonrası İyileşme Ne Zaman Olur?

Ameliyat sonrasında hemen soğuk kompleksler başlanır. İlk iki gün buz uygulamasına devam edilir.İki hafta yüksek yastıkta yatması önerilir.Ameliyattan sonra hastaların hastanede kalmalarına gerek yoktur.Evlerine gidebilirler.Ancak ameliyattan sonra iki saat sonra doktoru tarafından görülüp her şeyin yolunda olduğundan emin olunduktan sonra hasta hastaneden ayrılabilir.Göz kapaklarına atılan dikişler 5- 7 gün içinde alınır.Hasta dikiş alımı sonrasında normal hayatına dönebilir ancak ağır aktivitelerden iki hafta boyunca kaçınmalıdır.
Ameliyattan sonraki ilk 2-3 gün göz kurumasına neden olabilecek kitap okuma,bilgisayar kullanımı gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır.